Alle cursussen van de delicious. academy

Leer nog beter koken met de basiscursussen, cursussen en live masterclasses van delicious. academy. Kies uit de vele cursussen die we je kunnen bieden; van basiscursussen zoals cake, brood en meringue, tot uitgebreide cursussen zoals Italiaanse klassiekers en verschillende soorten cheesecake. Altijd in je eigen tijd en tempo. Zie hier ons gehele aanbod.

Basiscursussen

Brood

In deze basiscursus leer je alles over het bakken van een heerlijk knapperig brood. Van de basis en het rijsproces, tot het vormen & bakken ervan. Vervolgens krijg je ook nog een paar heerlijke broodrecepten waar je mee aan de slag kunt. 
Ga naar de cursus!

Cake

In deze basiscursus leer je alles over het bakken van de perfecte cake. De kunst? Heerlijk smeuïg en zacht van binnen. In deze cursus leer je alles over de lekkernij. Van de basis van een goede cake tot het toevoegen van vullingen én het maken van een glutenvrije cake.
Ga naar de cursus!

Chocolade (basis)

In deze chocoladecursus leer je alles over de basis van chocolade. Hidde de Brabander gaat in op de geschiedenis en vertelt stap voor stap hoe een chocoladereep gemaakt wordt. Hij laat zien hoe je chocolade kunt temperen en hoe je eenvoudige, maar prachtige chocoladedecoraties maakt.
Ga naar de cursus!

Chocolade (vervolg)

In deze delicious. vervolgcursus chocolade leer je alles over het verwerken van chocolade. Hidde de Brabander laat zien hoe je chocolade op diverse manieren gebruikt, in bijvoorbeeld ganaches en crèmes. Daarnaast laat hij zien hoe je de perfecte vormbonbons maakt en decoreert.
Ga naar de cursus!

Desembrood

In deze delicious.cursus leer je alles over het maken van desembrood. Van het maken van een starter, een voordeeg en de autolyse-fase tot het inkerven van je deeg en het bakken van je brood. Desembrood is minder arbeidsintensief dan het lijkt én bakken met desem geeft een voedzamer resultaat dan doorsnee broden. Dat ga je allemaal zelf ontdekken aan de hand van de stap voor stap uitleg in deze cursus.
Ga naar deze cursus! 

IJs

In deze basiscursus leer je alles over ijs. Hidde de Brabander vertelt welke grondstoffen je nodig hebt om zelf ijs te maken, hij vertelt de verschillen tussen de ijssoorten en laat je zien hoe je eenvoudig een heerlijk, zelfgemaakt bolletje ijs maakt. 
Ga naar de cursus!

Meringue 

In deze basiscursus leer je alles over het maken van meringues. Meringues zijn allemansvrienden en breed inzetbaar. Aan de hand van de recepten in deze cursus leer je hoe je écht goede meringues maakt. Van groot tot klein, van Italiaans tot Zwitsers, van klassiek tot vegan: je maakt ze makkelijk met deze tips, tricks en recepten.
Ga naar de cursus!

 

Pasta

In deze basiscursus leer je alles over het maken van zelfgemaakte pasta. Roberta Pagnier laat je zien hoe je het basisdeeg maakt en hoe je allerlei soorten pastavormen maakt, van trofie en farfalle tot pappardelle en ravioli. Droom tijdens deze cursus even weg naar het geweldige Italië en haal deze heerlijke keuken even naar thuis. 
Ga naar de cursus!

Stoven

Leerzaam & lekker, dat is het doel van deze stoofcursus van delicious.redacteur Dosia Brewer. Alles komt aan bod: de techniek, in welke pan je het beste stooft, hoe lang en op welke temperatuur en hoe je kan binden of inkoken. En ook de vele soorten stoofgerechten, de ingrediënten en smaakmakers.
Ga naar de cursus!

Vegan bakken

In deze delicious.cursus leer je de basis van bakken op plantaardige basis. Vegan bakken is net zo lekker als klassiek bakken en dat ga je ontdekken aan de hand van de lekkere recepten in deze cursus. Van het basisrecept van een vegan chocoladecake tot het vullen en toppen van gebak met vegan schuim.
Ga naar deze cursus!

Cursussen

Italiaans deegwaar

In deze delicious.basiscursus leer je alles over het maken van Italiaanse deegwaar. Roberta Pagnier laat je zien hoe je een heerlijke Napolitaanse pizza bereidt en de beste focaccia, krokante grissini en gevulde tortano maakt. Daarnaast kun je in de cursus veel meer Italiaanse recepten vinden.
Ga naar de cursus!

Italiaanse klassiekers

In deze delicious.basiscursus leer je alles over het maken van Italiaanse klassiekers. Roberta Pagnier laat je zien hoe je een klassieke carbonara, een perfecte risotto, verse gnocchi en een goede ossobucco maakt. Daarnaast kun je in de cursus veel meer klassiek Italiaanse recepten vinden.
Ga naar de cursus!

Rutger bakt Cheesecake

Een cheesecake is een echte zoete traktatie! In deze cursus leert Rutger je daarom hoe je de perfecte basischeesecake maakt en welke variaties je allemaal kan maken. En met de tips van Rutger maak jij binnenkort ook de mooiste cheesecake zelf. Van New-York cheesecake tot minivariaties… Allemaal ontzettend lekker en leuk om te maken.
Ga naar de cursus!

Rutger bakt zoete Italiaanse klassiekers

De Italiaanse keuken is met één woord te omschrijven: genieten! Naast alle hartige lekkernijen zoals pasta, pizza en bruschetta kent dit land ook heerlijke zoete baksels. Daarom leert onze bakkoning Rutger v/d Broek je stap voor stap alle kneepjes voor het maken van de lekkerste Italiaanse zoetigheden. Zo maak jij binnenkort de allerlekkerste Italiaanse baksels zelf.
Ga naar de cursus! 

Rutger bakt sloffen

Een slof is een echte zoete klassieker! In deze cursus leert Rutger je daarom hoe je het perfecte sloffendeeg maakt, welke vullingen je allemaal kunt bakken met het deeg en hoe je het gebruikt voor zowel grote sloffen als mini-slofjes en gebakjes. En natuurlijk deelt hij heel veel toppings voor je zelfgebakken slof, van aardbeien- tot karamelslof en van cheesecake- tot appelslof… Kortom, met een slof raak je nooit uitgebakken.
Ga naar de cursus!

Rutger bakt zoete broodjes

In deze cursus vertelt bakkoning Rutger v/d Broek je alles over het bakken van zoete broodjes; de basis van het deeg en de verschillende broodjes zoals de bekende Zeeuwse bolus en cinnamon roll, maar ook heerlijke variaties op de bekende broodjes. Na deze cursus bak je lekkerste broodjes om te serveren tijdens een feestelijk ontbijt of heerlijke brunch.
Ga naar de cursus!

Rutger bakt homemade bladerdeeg

Bladerdeeg bestaat uit heel veel dunne laagjes deeg en boter. Daardoor rijst het deeg tijdens het bakken en wordt het waanzinnig lekker luchtig en knapperig. Het deeg maken is een kwestie van rollen en vouwen, het zogenaamde toeren van het deeg. Onze bakkoning Rutger v/d Broek leert je alle kneepjes stap voor stap en laat je zien hoe je op verschillende manieren bladerdeeg kunt maken. Zo bak jij binnenkort het allerlekkerste bladerdeeg gewoon zelf.
Ga naar de cursus!

Rutger bakt macarons

In deze cursus leer je van Rutger van den Broek hoe je zelf de lekkerste en mooiste macarons kunt bakken. Je leert hoe je het beslag maakt en hoe je daar vervolgens schelpen van maakt. Je leert verschillende afwerkingen voor de macaronschelpen en uiteraard worden er ook allerlei vullingen gemaakt: van frisse citroen tot sticky karamel en van chocolade tot pistache.
Ga naar de cursus!

Bij aankoop van een basiscursus of cursus krijg je…

  •  …een jaar lang toegang tot de online omgeving van de gekozen cursus of basiscursus;
  • …alle informatie over het desbetreffende culinaire onderwerp met tips & tricks over de beste benodigdheden en heerlijke recepten;
  • …praktische instructievideo’s  waarin onze culinaire experts waaronder Rutger van den Broek, Roberta Pagnier, Hidde de Brabander en Dosia Brewer je ook nog eens alles uitleggen op beeld.