Leer hier alles over de zoete zomerklassieker ‘ijs’! Meester-patissier Hidde de Brabander vertelt je over de verschillende ijssoorten en hoe je zelf een bolletje ijs maakt. Dat wordt smullen!  

Na deze online cursus weet je...

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

€ 29,99

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).

Inhoud van deze basiscursus IJs

Deze cursus bestaat uit 5 lessen waarin je alles leert, van theorie tot handige tips en recepten. Elke les is ondersteund met een video van Hidde die je stap voor stap meeneemt in het proces bij het maken van ijs. 

In deze les vertelt Hidde je wat de basis is van ijs en welke grondstoffen er allemaal zijn. 

Roomijs, softijs, granité, sorbet… Als we kijken naar de ijssoorten, zijn er veel verschillen. We maken onderscheid tussen de gedraaide en de stilgevroren soorten. Maar wat betekent dat precies? En welke soorten vallen daaronder? Dat leer je in deze les.

Dit is misschien wel de bekendste ijssoort: roomijs! In deze les vertelt Hidde je hier alles over en geeft hij je twee basisrecepten.

Naast roomijs, zijn er ook nog andere ijssoorten, waaronder sorbetijs. In deze les leer je de geschiedenis van deze variant en op welke manier je dit ijs maakt. Vervolgens ga je samen met Hidde aan de slag met recepten voor verschillende soorten sorbetijs, waaronder sorbet op fruit- en alcoholbasis, koffiesorbet en sherbets (softijs met een kleine hoeveelheid zuivel).

Wist je dat je ook ijs kunt maken zonder een machine? Hidde vertelt hoe in deze les. Van granités tot parfaits, hij laat het allemaal zien.

150922_del13_IJS_Vanille02

Dit kun je verwachten!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
150922_del13_IJS_01

Alvast een voorproefje...

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Over Hidde de Brabander

Al op zijn 14e wist Hidde het zeker: hij wilde banketbakker worden! Met een passie voor patisserie begon hij als 17-jarige zijn opleiding bij Banketbakkerij Roodenrijs. Hij werkte daarna bij verschillende patisserieën zoals Huize van Wely en Patisserie de Rouw. Hidde werd chef-patissier op Landgoed Duin en Kruidberg en leidde de zoete keuken van sterrenrestaurants als Parkheuvel en De Librije. Vervolgens richtte hij in 2010 zijn eigen patisserie-label ‘Dreams of Magnolia’ op.

Naast het runnen van zijn succesvolle onderneming, bouwde hij ook een naam op als columnist, spreker en workshopdocent. Je hebt misschien wel eens een van zijn heerlijke recepten gezien in ons delicious.magazine, of zijn inspirerende columns in vakbladen zoals Patisserie en Desserts gelezen.

En alsof dat nog niet genoeg is, is hij sinds 2011 actief op televisie. Van ’Bake my Day’ tot ’Masterchef’ en ’Hollandse Bakkers’, overal zie je hem vol passie en vakmanschap aan het werk. Naast al dit schrijft hij ook nog bakboeken zoals ’Patisserie’ en ’De Brabander Bakt’ en ’Chocolaterie’, waarmee hij bewijst hoe ambitieus hij in zijn vak is. Sommige content uit zijn laatste boek is ook verwerkt in deze cursus. 

Kortom, een ware alleskunner in de wereld van patisserie! Mis deze kans niet en leer van Hidde alles over chocolade in deze online cursus. Schrijf je vandaag nog in!

Waarom delicious.academy?

FAQ

Zodra je je aanmeldt krijg je toegang tot het cursusplatform. Je kunt de online cursus overal volgen: op je telefoon, tablet of computer.

Op het besloten trainingsplatform vind je eenvoudig te volgen lessen die je in je eigen tempo kunt bekijken. Het is een veilige omgeving waarin je zelf in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.

Je hebt één heel jaar lang toegang tot de cursus. 

Je kunt op ieder moment met deze cursus beginnen. Goed om te weten: de video’s zijn eerder opgenomen, het is geen live masterclass waardoor je de lessen ieder moment en altijd kan volgen. 

Je hebt een jaar lang de tijd om de online cursus af te ronden. 

Heb je de cursus (of een deel) afgerond en wil je de cursus of een bepaalde les nog een keer terugkijken? Geen probleem, ook na afronding is de hele cursus van begin tot eind nogmaals te volgen. Wil je alleen een bepaalde les nog een keer bekijken? Ook dat kan!

Voor sommige recepten heb je een ijsmachine nodig. Hidde gebruikt de Magimix Gelato Expert, maar je kunt andere ijsmachines gebruiken. Voor andere recepten, zoals de granité en parfait, heb je geen machine nodig.

Pak je kans en leer van een echte culinair expert via de delicious.academy! Waar wacht je nog op?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

€ 29,99

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).