Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 19,95

Basiscursus ‘desembrood bakken’

In deze basiscursus leer je alles over het maken van desembrood. Van een starter & een voordeeg tot het inkerven van je deeg en het bakken. Het is minder intensief dan het lijkt én geeft een voedzamer resultaat dan doorsnee broden. Dat ga je allemaal zelf ontdekken met deze cursus.

Desembrood

Basiscursus 'desembrood bakken'

In deze delicious.cursus leer je alles over het maken van desembrood. Van het maken van een starter, een voordeeg en de autolyse-fase tot het inkerven van je deeg en het bakken van je brood. Desembrood is minder arbeidsintensief dan het lijkt én bakken met desem geeft een voedzamer resultaat dan doorsnee broden. Dat ga je allemaal zelf ontdekken aan de hand van de stap voor stap uitleg in deze cursus.  Bij aankoop van deze cursus krijg je…

  • een jaar lang toegang tot de online omgeving van de cursus ‘desembrood bakken’;
  • alle informatie voor het perfect bakken van homemade desembrood;
  • praktische instructievideo’s van de delicious.redactie;
  • de allerbeste recepten van de makers van delicious.magazine!

Naar homepage of naar deliciousmagazine.nl. 

De delicious.academy (waar je deze cursus desembrood bakken kunt volgen) is hét online platform van NR.1 foodmagazine delicious. Met delicious.magazine zet je de allerlekkerste gerechten op tafel voor jezelf, familie & vrienden! Je geniet van avontuurlijke en uitdagende recepten of kiest voor snel, simpel en lekker.

De basiscursus desembrood bakken van Delicious Academy is een uitstekende manier voor beginners om kennis te maken met het bakken van ambachtelijk brood met natuurlijk zuurdesem. Het online leerplatform biedt een interactieve en hands-on benadering van het proces, waarbij deelnemers de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun eigen zelfgemaakte brood te bakken.

De cursus begint met een introductie over zuurdesem en de geschiedenis van het broodbakken. De instructeur legt uit hoe je je eigen zuurdesemstarter maakt en hoe je deze kunt gebruiken om deeg te maken. Vervolgens wordt er ingegaan op de verschillende soorten meel en bloem die je kunt gebruiken voor het maken van desembrood, en hoe je deze moet afwegen en mengen.

Na de theorie volgt het praktische gedeelte, waarbij deelnemers stap voor stap worden begeleid bij het maken van hun eigen desembrood. Ze leren hoe ze het deeg moeten kneden, vormen en bakken. Er wordt ook aandacht besteed aan het belang van de juiste omgeving en temperatuur tijdens het bakproces.

Het mooie van deze cursus is dat je niet alleen de kans krijgt om te leren van een professionele instructeur, maar dat je ook de kans krijgt om ervaringen te delen en vragen te stellen aan medestudenten in de community. Er is een actieve en ondersteunende gemeenschap op Delicious Academy waar deelnemers kunnen communiceren en ideeën kunnen uitwisselen.

Aan het einde van de cursus hebben deelnemers niet alleen de kennis en vaardigheden om hun eigen heerlijke desembrood te bakken, maar hebben ze ook een gevoel van voldoening en trots op wat ze hebben bereikt. De basiscursus desembrood bakken van Delicious Academy is een geweldige investering voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van een ambachtelijke vaardigheid en het genieten van versgebakken brood thuis.