Karamel klinkt soms spannend om te maken, maar met de juiste uitleg en een beetje oefening kun je thuis de heerlijkste varianten maken. Van zijdezachte karamelsaus tot florentines: met goede recepten, duidelijke instructies en slimme tips wordt karamel ineens helemaal niet meer ingewikkeld. In deze cursus leer je precies hoe het werkt, en voor je het weet maak je zelf de lekkerste karamel gewoon thuis!

Na deze online cursus weet je...

€ 19,95

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).

Zie je geen bestelknop?
Bekijk en koop deze cursus dan op Tijdschriftnu.nl.

Inhoud van deze cursus Rutger bakt Karamel

Deze cursus bestaat uit 9 lessen waarin je alles leert, van theorie tot handige tips en recepten. Elke les is ondersteund met een video van Rutger die je stap voor stap meeneemt in het proces bij het maken van deze zoete baksels. 

We starten met een korte introductie waarin je wat achtergrondinformatie over ‘karamel’ krijgt en hoor je alles over het verloop van de cursus.

Welke ingrediënten en materialen heb je nu allemaal nodig voor het maken van de lekkerste karamel? Dat leer je allemaal in deze les. 

De eerste manier om karamel te maken, is de natte methode. Het is een betrouwbare techniek waarmee je eenvoudig een zijdezachte karamelsaus maakt. In deze les duiken we hier helemaal in. En je leert ook alles over een ‘ahorn-karamelsiroop’. 

 

De tweede manier om karamel te maken, is de droge methode. Deze is wat moeilijker, maar met de juiste tips komt dat helemaal goed. Hoe? Dat leer je in deze les. 

We gaan van karamelsaus naar ‘karamelpasta’, die je perfect kan gebruiken in heel veel verschillende baksels. Denk aan een vulling voor een tartelette, of als hart van een macaron. 

Praliné is een vorm van karamel waar Rutger je ook alles over vertelt. Gebruik het als laagje vulling in soesjes, of door je cakebeslag. Zo lekker! En met deze cursus helemaal niet zo moeilijk…

Deze koekjes zijn knapperig vanbuiten en in het midden nog een heel klein beetje chewy. Dat chewy-effect komt natuurlijk door… de karamel! Rutger vertelt je alles over dit heerlijke koekje. 

Bij elke confiserie in Frankrijk kom je ze tegen: karamels. De bekendste versie is die met gezouten boter, soms verrijkt met een beetje vanille. En eerlijk is eerlijk – er gaat maar weinig boven die klassieke basis. En Rutger deelt hét geheim hoe je deze basis maakt. 

 

Na al deze technieklessen en karamelrecepten nog zin om verder te bakken? Hier vind je meer heerlijke recepten met karamel van delicious.magazine om uit te proberen. Veel bakplezier!

 

 

Karamelsaus2

Dit kun je verwachten!

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).

Zie je geen bestelknop?
Bekijk en koop deze cursus dan op Tijdschriftnu.nl.

KaramelAuBeurreSale-01

Alvast een voorproefje...

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Over Rutger van den Broek

Rutgerbakt-018_1075_preview

Rutger is al zijn hele leven gek op het bakken van zoete lekkernijen. Als kind stond hij al in de keuken, samen met zijn moeder, en sindsdien is hij er niet meer weg te slaan. In 2013 won hij Heel Holland Bakt, wat zijn passie voor bakken alleen deed groeien. Inmiddels heeft hij 11 (!) bakboeken op zijn naam staan, voor volwassenen én kinderen. Daarnaast staat hij in het theater en deelt hij zijn liefde voor bakken uitgebreid op zijn bakblog.

Maar daar blijft het niet bij! Rutger heeft zijn eigen rubriek in delicious. In zijn eigen rubriek in delicious.magazine en via online cursussen en masterclasses (waaronder deze) op delicious.academy, deelt hij zijn zoete geheimen graag met jou. Met behulp van video’s en duidelijke uitleg leert Rutger je alle kneepjes van het vak, zodat jij thuis straks ook net zo mooi en lekker bakt als deze meesterbakker!

Waarom delicious.academy?

FAQ

Zodra je je aanmeldt krijg je toegang tot het cursusplatform. Je kunt de online cursus overal volgen: op je telefoon, tablet of computer.

Op het besloten trainingsplatform vind je eenvoudig te volgen lessen die je in je eigen tempo kunt bekijken. Het is een veilige omgeving waarin je zelf in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.

Je hebt één heel jaar lang toegang tot de cursus. 

Je kunt op ieder moment met deze cursus beginnen. Goed om te weten: de video’s zijn eerder opgenomen, het is geen live masterclass waardoor je de lessen ieder moment en altijd kan volgen. 

Je hebt een jaar lang de tijd om de online cursus af te ronden. 

Heb je de cursus (of een deel) afgerond en wil je de cursus of een bepaalde les nog een keer terugkijken? Geen probleem, ook na afronding is de hele cursus van begin tot eind nogmaals te volgen. Wil je alleen een bepaalde les nog een keer bekijken? Ook dat kan!

Voor karamel maken heb je niet veel nodig. Maar bij het bakken zijn er een aantal hulpmiddelen die het werk een stuk makkelijker maken, denk aan een goed pannetje, thermometer, eventueel een spuitzak (met spuitmondje) en bakpapier. 

De exacte ingrediënten voor elk recept vind je bij de bijbehorende les.

Pak je kans en leer van een echte culinair expert via de delicious.academy! Waar wacht je nog op?

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).