Hoewel de recepten in de Franse patisserie vaak wat ingewikkelder zijn dan de meeste bakrecepten, zijn ze over het algemeen echt heel goed te doen voor thuisbakkers. Met goede recepten, de juiste benodigdheden en een aantal fijne tips kun je echt de mooiste patisserie bakken. Met deze cursus gaat dan zeker lukken!
Na deze online cursus weet je...
- Hoe je de allerlekkerste (en mooiste) Franse patisserie maakt.
- Welke ingrediënten en materialen je nodig hebt.
- Waar je extra op kunt letten bij het maken van de verschillende baksels.
- 5 verschillende Franse klassiekers (plus nog extra recepten), allemaal uitgelegd en voorgedaan in de vorm van stap-voor-stapvideo's door bakexpert Rutger.
€ 19,95
Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).
Zie je geen bestelknop?
Bekijk en koop deze cursus dan op Tijdschriftnu.nl.
Inhoud van deze cursus Rutger bakt Franse Patisserie
Deze cursus bestaat uit 6 lessen waarin je alles leert, van theorie tot handige tips en recepten. Elke les is ondersteund met een video van Rutger die je stap voor stap meeneemt in het proces bij het maken van deze zoete baksels.
- 6 lessen - ± 4 uur
In deze les leer je alles over deze klassieke Franse gebakjes. Je ontdekt hoe je de perfecte ‘buikjes’ krijgt, ziet hoe je madeleines met beurre noisette maakt en krijgt extra variaties, van chocolade tot citroen.
Baba au rhum bestaat uit luchtig gebakken gistdeeg, dat na het bakken ondergedompeld wordt in een suikersiroop met rum. Mooi om te zien, nóg lekkerder om te eten!
Versgebakken zijn canelés het allerlekkerst, dan is het contrast tussen de krokante buitenkant en de zachte romige binnenkant optimaal! Het geheim? Dat legt Rutger je in deze les uit.
De basis van deze taart bestaat uit twee lagen dacquoise, een luchtige notenmeringue op basis van opgeklopt eiwit en gemalen hazelnoten, met daartussen een zijdezachte pralinécrème. Daar word je nu al blij van toch?
Deze klassieke taart heeft zijn naam te danken aan de Rue Bourdaloue in Parijs, de straat waar een banketbakker in de 19e eeuw deze voor het eerst bakte. De knapperige bodem, rijke amandelvulling en frisse, gepocheerde peren maken dat deze taart nooit verveelt.
Naast de recepten waar Rutger je stap-voor-stap mee doorheen neemt, geeft delicious. je ook nog een paar extra recepten waar je mee aan de slag kunt.
Dit kun je verwachten!
- Content van bakexpert Rutger van den Broek.
- Een jaar lang toegang tot de online academy-omgeving van de basiscursus Rutger bakt Franse Patisserie.
- Makkelijk te volgen praktische stap-voor-stapvideo's, tips en recepten.
- Leren hoe je lekkerste Franse klassiekers maakt.
- 6 modules die je volgt in eigen tempo.
- Een certificaat na afronding van de cursus.
Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).
Zie je geen bestelknop?
Bekijk en koop deze cursus dan op Tijdschriftnu.nl.
Alvast een voorproefje...
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Over Rutger van den Broek
Rutger is al zijn hele leven gek op het bakken van zoete lekkernijen. Als kind stond hij al in de keuken, samen met zijn moeder, en sindsdien is hij er niet meer weg te slaan. In 2013 won hij Heel Holland Bakt, wat zijn passie voor bakken alleen deed groeien. Inmiddels heeft hij 11 (!) bakboeken op zijn naam staan, voor volwassenen én kinderen. Daarnaast staat hij in het theater en deelt hij zijn liefde voor bakken uitgebreid op zijn bakblog.
Maar daar blijft het niet bij! Rutger heeft zijn eigen rubriek in delicious. In zijn eigen rubriek in delicious.magazine en via online cursussen en masterclasses (waaronder deze) op delicious.academy, deelt hij zijn zoete geheimen graag met jou. Met behulp van video’s en duidelijke uitleg leert Rutger je alle kneepjes van het vak, zodat jij thuis straks ook net zo mooi en lekker bakt als deze meesterbakker!
Waarom delicious.academy?
FAQ
Zodra je je aanmeldt krijg je toegang tot het cursusplatform. Je kunt de online cursus overal volgen: op je telefoon, tablet of computer.
Op het besloten trainingsplatform vind je eenvoudig te volgen lessen die je in je eigen tempo kunt bekijken. Het is een veilige omgeving waarin je zelf in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.
Je hebt één heel jaar lang toegang tot de cursus.
Je kunt op ieder moment met deze cursus beginnen. Goed om te weten: de video’s zijn eerder opgenomen, het is geen live masterclass waardoor je de lessen ieder moment en altijd kan volgen.
Je hebt een jaar lang de tijd om de online cursus af te ronden.
Heb je de cursus (of een deel) afgerond en wil je de cursus of een bepaalde les nog een keer terugkijken? Geen probleem, ook na afronding is de hele cursus van begin tot eind nogmaals te volgen. Wil je alleen een bepaalde les nog een keer bekijken? Ook dat kan!
Bij het bakken zijn er een aantal hulpmiddelen die het werk een stuk makkelijker maken, denk aan een handmixer, thermometer, zeef, spuitzak (met spuitmondje) en bakpapier.
Voor de Franse patisserie zijn daarnaast een paar specifieke vormen extra handig: een madeleinevorm, bakvormpjes voor mini-savarins en een taartvorm voor de tarte Bourdaloue.
De exacte ingrediënten voor elk recept vind je bij de bijbehorende les.
Pak je kans en leer van een echte culinair expert via de delicious.academy! Waar wacht je nog op?
Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).